Medalie de aur pentru Corala Armonia

Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului a câștigat ieri, 17 iulie, marele premiu și medalia de aur la secțiunea „Cor bărbătesc” a Campionatului European al Corurilor, ce se desfășoară în aceste zile la Graz, Austria, precizează Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

La această secțiune au participat 24 de coruri din țările europene, dintre care unele cu o veche tradiție muzicală corală. Corala „Armonia”, dirijată de arhidiacon Iulian Dumitru, a interpretat piesele: „Sanctus” (Fr. Silcher), „O ma joie!” (Michel Corboz), „Divertisment staccato” (Ion Popescu Runcu) și „In The Still Of The Nite” (Fred Parris, solist arhidiacon Claudiu Banu). Corala „Armonia” a mai participat aseară, în afara concursului, la spectacolul „Song of Spirit”, alături de cele mai titrate formații.

Corala bărbătească „Armonia” concurează astăzi la secțiunea „Folclor” și mâine, 19 iulie, la secțiunea „Muzică sacră”. Corala bărbătească „Armonia” a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Corala a fost dublu medaliată cu aur, în vara anului 2012, la Olimpiada Internațională „World Choir Games” din S.U.A. În prezent, corala este formată din preoți, diaconi, studenți ai Facultății de Teologie și abordează un repertoriu diversificat, compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiționale românești și străine, cât și piese din repertoriul clasic universal. A participat la numeroase concursuri și concerte, atât în țară, cât și în străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente