Masa Bunei Vestiri

Parohia ‘Sfântul Pantelimon’ – Foișorul de Foc din Capitală va implementa, în perioada 26 februarie – 25 martie, un miniproiect de educație social-filantropică, intitulat ‘Masa Bunei Vestiri’, la care vor participa copiii din trupa de teatru ‘Ateneul Sfântului Pantelimon’. Miniproiectul se înscrie în campania ‘Stop însingurării!’ lansată de parohie pentru ajutorarea bătrânilor singuri din comunitate, după cum ne informează Ziarul Lumina.

În centrul activităților prevăzute în miniproiect se află punerea în scenă și difuzarea unei noi scenete de teatru religios cu ajutorul copiilor, care va fi înregistrată pe un CD audio, ce va fi folosit la catehizarea adulților din parohie, dar și pentru colectarea de fonduri, în vederea ajutorării a 10 bătrâni singuri din parohie și a 74 de persoane cu handicap neuropsihic din internatul aflat pe Strada Balotului din zona Fundeni. Acestea vor beneficia atât de produse alimentare pentru masa de Buna Vestire, dar și de dramoterapie religioasă, prin care copiii vor încerca să le aline suferința și singurătatea.

Ideea acestui miniproiect s-a născut din dorința unei femei vârstnice care s-a adresat preoților de la Biserica ‘Sfântul Pantelimon’ – Foișorul de Foc, pentru a pune în scenă, cu ajutorul copiilor din grupa parohială de cateheză, a unei piese de teatru despre activitatea misionar-religioasă de încreștinare din anii 300-304 din Iudeea, scrisă în 1914 de tatăl ei, col. magistrat Diniu N. Ioan (1893-1985). După cum a mărturisit părintele Bogdan-Aurel Teleanu, slujitor al Bisericii, invitația Virginiei Sorescu, fiica autorului, s-a pliat pe dorința copiilor din trupa de teatru ‘Ateneul Sfântului Pantelimon’ de a participa la Concursul național de miniproiecte de educație social-filantropică ‘Copilul învață iubirea lui Hristos’, organizat de către Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, în perioada 1 februarie – 21 mai. ‘Proiectul urmărește demonstrarea faptului că valorificarea dramaturgiei religioase poate și trebuie făcută de Biserică nu doar din motive artistice, ci și misionar-filantropice și terapeutice, teatrul religios putând fi înscris nu doar între activitățile cultural-artistice, ci și cele de asistență socială desfășurate în comunitățile parohiale. Astfel, sceneta realizată de copii va fi înregistrată pe suport audio în studioul Radio Trinitas și va fi utilizată de către preoții Bisericii ‘Sfântul Pantelimon’ în catehizarea adulților, transformându-se într-un instrument pe cât de ingenios, pe atât de util, ce demonstrează că în comunitatea creștină putem învăța unii de la alții, indiferent de vârstă. La finalul catehizării, sperăm ca adulții să înțeleagă mesajul filantropic al inițiativei și să ne sprijine inițiativa de a oferi o masă de Buna Vestire pentru peste 100 de persoane care suferă de singurătate sau boală’, ne-a declarat părintele Bogdan-Aurel Teleanu, coordonatorul proiectului.

Miniproiectul ‘Masa Bunei Vestiri’ își propune ca obiective principale sensibilizarea copiilor în privința suferințelor provocate de boală și singurătate; angrenarea a peste 100 de persoane într-un proiect social-filantropic care vizează dezvoltarea coeziunii la nivelul parohiei între bătrâni, tineri și persoane suferinde; creșterea motivației pentru proiectele de asistență socială la nivelul parohiei; dezvoltarea spiritului antreprenorial al copiilor și valorificarea potențialului trupei de teatru ‘Ateneul Sfântului Pantelimon’ și creșterea relevanței sale în peisajul bisericesc parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente