Maramureşenii s-au alăturat campaniei Donează Sânge, Salvează o viață!

Parohiile Ortodoxe 1 și 2 din Saliştea de Sus au organizat săptămâna trecută o acţiune în cadrul campaniei Donează Sânge, Salvează o viață!

Peste 100 de credincioşi s-au alăturat iniţiativei preoţilor parohi Gavriş Vancea și Pintea Nicolae şi au donat sânge în cadrul campaniei care a prins contur în anul 2013 și a fost coordonată, încă de la început, de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Evenimentul a fost organizat la Dispensarul orașului Saliştea de Sus, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș. Următoarele acţiuni vor avea loc spre sfârşitul lunii aprilie şi în luna mai.

Chemăm în continuare pe enoriași să fie alături de noi și în zilele de 18 aprilie și 9 mai, când vom desfășura alte două etape de recoltare. Ne dorim că prin aceste acţiuni să devenim parteneri de nădejde ai „Campaniei Donează Sânge Salvează o Viață !” și implicit ai Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș, a precizat părintele Pintea Nicolae.

Peste 100 persoane au donat sânge în cadrul campaniei iniţiate de BOR

Peste 10 tone de sânge recoltate în cadrul campaniei

Prin acţiunile de donare de sânge organizate începând cu anul 2013, Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor. Din 2013 până în prezent, în cadrul campaniei au fost recoltate peste 10 tone de sânge

Campania Donează sânge, salvează o viaţă! este extrem de importantă, în contextul în care, în sistemul sanitar românesc este o nevoie acută de sânge. Un român are nevoie de sânge la fiecare trei secunde, dar doar 2% donează!

Numărul donatorilor din România nu depăşeşte 2% din populaţie, faţă de media europeană de 10 la sută. Prin urmare, cantitatea recoltată zilnic în ţară este cu mult sub necesarul unităţilor sanitare.

Cele mai mari cantităţi de sânge sunt folosite la transplantul de ficat, de cord, rinichi, medular şi în oncologie.

Foto credit: Constantin Jiga

Comentarii Facebook


Știri recente