Manifestări religioase la Tomis

Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși duminică, 7 noiembrie, împreună cu Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, slujba de sfințire a picturii Bisericii ‘Sfântul Ierarh Vasile cel Mare’ din Constanța, cartierul Inel II, informează „Ziarul Lumina”. După slujba de sfințire va urma oficierea Sfintei Liturghii, informează Biroul de presă și comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului, citat de ‘Ziarul Lumina’.

Piatra de temelie a sfântului lăcaș s-a pus în data de 24 noiembrie 2002, lucrările finalizându-se în vara anului 2007, iar pictura în tehnica fresco, stil neobizantin, a fost realizată în perioada 2008 – 2010. Construită din beton armat și carămidă, în stil autentic moldovenesc, este una dintre cele mai mari biserici din oraș. Slujba de târnosire sau sfințirea cea mare a fost oficiată pe data de 16 septembrie 2007 de către trei ierarhi: IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, și PS Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America și Canada. Zidirea și pictarea acestui nou sfânt lăcaș s-au făcut numai cu contribuția credincioșilor, coordonați de părintele paroh Tache Dumitru Pârlica.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…