Măgurele | Cunoaștere și necunoaștere în Teologie și Știință. A doua ediţie

Cea de-a doua ediție a manifestării intitulate Dialogurile cunoașterii a avut loc astăzi în oraşul ilfovean Măgurele, ne-a transmis Eugen Buchiu, Reporter Trinitas Tv.

Evenimentul a fost organizat prin cooperarea dintre Institutul de Fizică Atomică, Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei și Centrul de Dialog și Cercetare în Teologie, Filosofie și Știință al Universității București.

Evenimentul din 22 iunie 2017 a fost găzduit de Biblioteca Națională de Fizică și a reunit profesori, teologi, cercetători precum și persoane interesate de subiectele prezentate.

În deschidere, directorul Institului de Fizică Atomică, profesorul Florin Buzatu, a adresat felicitări organizatorilor și a subliniat importanța unor astfel de întâlniri.

Prima comunicare a aparținut profesorului Adrian Lemeni și a fost intitulată Cunoașterea prin credință – vedere mai presus de înțelegere.

Extrapolări dogmatice a fost titlul prezentării profesorului Cristian Teodorescu de la Institutul Național de Fizica Materialelor.

Mai departe, Părintele profesor Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, a susținut prelegerea Relația dintre catafatic și apofatic în cunoașterea teologică a Părintelui Dumitru Stăniloae.

În partea a doua a întâlnirii, participanții la eveniment au adresat întrebări invitaților.

Prima întâlnire, sub genericul Dialogurile cunoașterii, a avut loc anul trecut.

Comentarii Facebook


Știri recente