Magistrala de metrou Drumul Taberei a fost inaugurată

Magistrala 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor a fost deschisă circulaţiei în ziua de marţi, 15 septembrie 2020. Traficul pentru călători a fost permis de la ora 14:00.

Lucrările proiectului de investiţii au început în noiembrie 2011.

„Traseul Magistralei 5 de metrou – Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor oferă o cale de transport de mare capacitate şi un mijloc de legătură între zona de sud-vest a Bucureştiului (Cartierul Drumul Taberei) şi centrul oraşului, pe o lungime de circa 7 km, 10 staţii de metrou”, au transmis reprezentanţii Metrorex.

Compania Metrorex a mai precizat că trenurile vor circula cu o viteză maximă de 80km/h, „la un interval optim de urmărire între trenuri”, pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomitei. „În faza finală, trenurile vor putea circula la un interval de succedare de 2 minute”.

Magistrala M5 este prima magistrală de metrou din Capitală care a fost construită de la zero după 1989. Totodată, este cea mai scumpă lucrare de infrastructură urbană. Valoarea proiectului, aprobat prin H.G. nr. 374/2019, este de cca. 3,2 miliarde lei.

M5 este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Proiectul va continua cu încă şase staţii spre Universitate şi Pantelimon care se află în procedură de licitaţie a contractului de proiectare.

Foto credit: hotnews.ro


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente