Luna pentru viață 2022: Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” a ajuns într-un sat prahovean

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei din Capitală, cu sprijinul voluntarilor asociațiilor bucureștene Studenți pentru viață și România pentru viață, a organizat la Șoimești, în județul Prahova, Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame”.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul parohiei locale. „M-am bucurat mult să găsim la Șoimești o comunitate frumoasă adunată în jurul Părintelui Ilie Dumitrel și a doamnei preotese, de care mă leagă o veche prietenie – voluntariatul la Studenți pentru viață”, a declarat Alexandra Nadane, Director Executiv la Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei.

24 de mame din localitate au beneficiat de o sesiune de informare despre modalitățile de sprijin disponibile în situații de criză de sarcină și au primit pachete cu alimente și produse de igienă. Voluntarii pro-viață le-au oferit și kituri pentru maternitate femeilor însărcinate care urmează să nască.

Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” are ca scop sprijinirea femeilor însărcinate și mamelor cu copii mici din comunitățile rurale și din localități în care nu există centre de sprijin. Ajutorul oferit are trei componente: donații materiale, educație despre sarcină și un mod de viață sănătos și consiliere psihologică pentru femei însărcinate și mame.

„Organizăm caravana pentru femei însărcinate și mame pentru a crește sprijinul social pentru femeile însărcinate și mamele din comunitățile locale. Am întâlnit adesea femei în criză de sarcină și mame în situații dificile care au făcut foarte greu pasul către a cere ajutor și greu au avut încredere că pot fi sprijinite, din cauză că ani de zile s-au confruntat singure cu anumite probleme, fără să știe cum să ceară sprijin și să fie sprijinite”, a explicat Alexandra Nadane.

„Ce am învățat după această Caravană este faptul că nu ai nevoie de foarte multe pentru a face un bine. Inima deschisă și dorința de a sprijini, venite din partea fiecăruia dintre noi, au fost de ajuns să ne facă să ne simțim ca într-o familie, unde toți se ajută și reușesc să ducă treaba până la capăt”, a declarat Valentina Doliș, Președinta Asociației Studenți pentru viață.

„Nu cred că există un mod mai frumos de a-ți petrece sfârșitul de săptămână decât alături de prieteni, lucrând împreună pentru a le face o bucurie mamelor, copiilor și femeilor însărcinate care se află în situații de dificultate”, a adăugat Adelina Militaru, voluntar România pentru viață.criză


Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei a înființat la București două centre de sprijin în criza de sarcină care au beneficiare și din județele învecinate: Centru „Sf. Împ. Elena” și Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa”.

Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” a făcut parte din programul Lunii pentru viață 2022 la București, serie de manifestări desfășurate pe tot parcursul lunii martie și care culminează cu Marșul pentru viață.

Luna și Marșul pentru viață promovează mesajul că viața umană începe de la concepție și că femeile însărcinate trebuie ocrotite și sprijinite. Tema din acest a Lunii pentru viață și a Marșului pentru viață este „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

Foto credit: Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente