Luna pentru viață 2022: Arhiepiscopia Tomisului inaugurează Biroul de consiliere pentru femei în criză de sarcină

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat joi activitățile cu care eparhia contribuie la Luna pentru viață 2022: inaugurarea unui birou de consiliere pentru femeile în criză de sarcină, o campanie de donare de sânge și participarea la Marșul pentru viață 2022 de la Constanța.

Reprezentanții eparhiei amintesc că martie, declarată Luna pentru viață, este luna în care sărbătorim „Buna Vestire, considerată sărbătoarea femeii și a mamei creștine” și de aceea este potrivită pentru promovarea și susținerea vieții.

Calendarul Lunii pentru viață 2022 în Arhiepiscopia Tomisului va cuprinde trei evenimente pro-viață.

În 7 martie va fi inaugurat Biroul de consiliere și informare „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” pentru femeia aflată în dificultate și risc de avort (criză de sarcină). Acesta va avea sediul la Așezământul Vasiliada al Parohiei „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța, Str. Ion Neculce nr. 2G.

Un grup de specialiști voluntari (duhovnici, psihologi și asistenți sociali) ai arhiepiscopiei va prelua apelurile telefonice. Mamele care au nevoie de sprijin sunt invitate să sune la numerele 0731365614 sau 0772221186.

Biroul va oferi servicii gratuite și confidențiale pentru depășirea crizei de sarcină, consiliere psihologică și spirituală, orientare profesională, terapie și ajutor material de urgență.

În data de 15 martie are loc o altă acțiune din Luna pentru viață. Între orele 07:30 – 13:30, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța se va desfășura o campanie de donare de sânge organizată de Centrul Eparhial Tomis în parteneriat cu ASCOR Constanța.

Arhiepiscopia îndeamnă clerul și credincioșii să dea dovadă de solidaritate și iubire creștinească și să participe la campanie pentru susținerea bolnavilor români, cât și a celor răniți din Ucraina. Orice zi de amânare poate costa o viață, se amintește în comunicat.

Marșul pentru viață 2022 – „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață” este programat la Constanța pentru data de 19 martie. Participanții sunt așteptați de la ora 13.00 la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”.

În jurul orei 14.00 se va pleca în marș pe următorul traseu: Str. Mircea cel Bătrân, Capitol, Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” (Capela militară), Spitalul Județean Constanța, Poșta Mare, Arhiepiscopia Tomisului.


Luna pentru viață se desfășoară, ca în fiecare an, pe întregul parcurs al lunii martie și cuprinde diverse manifestări culturale, sociale și sportive pro-viață, care culminează cu Marșul pentru viață.

Marșul pentru viață este o mișcare internațională care urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină ca să-și nască copiii. Primul marș a avut loc în 1974 la Washington, DC, în Statele Unite ale Americii.

Mișcarea este apolitică și neconfesională, dar deschisă către toate religiile și partidele politice. Marșul pentru viață România și Republica Moldova nu propune o schimbare legislativă referitoare la avort, ci soluții de sprijin pentru mame și copii.

Vezi și:

Foto credit: Wincero pentru Marșul pentru viață 2022

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente