Lucrarea lui Dumnezeu devine grăitoare în viața prietenilor săi, spune Episcopul Covasnei și Harghitei

„Lucrarea sfântă și sfințitoare a Lui Dumnezeu devine grăitoare în viața prietenilor săi, adică a tot omul care dornic de Hristos oglindește prin viața sa harul cel curățitor care izvorăște din Izvorul Vieții”, a spus Episcopul Andrei în Duminica Tuturor Sfinților la hramul Schitului Gura Izvorului.

Preasfinția Sa a explicat că „mărturia preaslăvirii omului duhovnicesc, trăitor al harului dumnezeiesc este adeverită prin cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care zice în Epistola către Galateni 2, 20: «M-am răstignit împreună cu Hristos și nu mai trăiesc eu, ci Hristos este cel care trăiește în mine»”.

Schitul Gura Izvorului cu hramul „Tuturor Sfinților” aparține de Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, Toplița.

Schitul în care a slujit duminică Episcopul Covasnei și Harghitei se află în apropierea monumentului eroilor de la Secu, ridicat în 1925 de primul Patriarh al României, Elie Miron Cristea, notează site-ul oficial al Episcopiei Covasnei și Harghitei.

În finalul predicii rostite la Sfânta Liturghie, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să urmeze exemplul celor care au devenit „prieteni” și „casnici” ai lui Dumnezeu.

„Să rânduiască Bunul Dumnezeu să ne purtăm crucea noastră cu biruință, în lumina Crucii lui Hristos, încredințându-i pe cei din jurul nostru de trăirea sfântă și sfințitoare a credinței curățitoare”, a spus Episcopul Andrei.

Preasfinția Sa a amintit totodată faptul că în 3 iunie 2018 a fost Duminica Părinților și a Copiilorzi rânduită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în apropiere de Ziua Copilului (prima duminică după 1 Iunie).

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente