Liturghie în capela Cimitirului Sfânta Vineri din Capitală după mai bine de 70 de ani

De sărbătoarea Sfintei Parascheva, în Capela Cimitirului „Sfânta Vineri” din Capitală a fost oficiată Sfânta Liturghie după mai bine de 70 de ani.

Evenimentul a fost posibil prin reamenajarea capelei. Procesul a început în această primavară, odată cu numirea în postul de capelan a preotului Augustin Motoc.

Între lucrările efectuate se numără realizarea unei catapetesme noi, achiziția unor obiecte de cult și piese de mobilier. De asemenea, capela a fost dotată cu sistem de sonorizare.

Vineri, în ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de clerici, condus de părintele Gheorghe Dilirici, coordonatorul preoților din cimitirele de stat din București.

„Sperăm să se formeze o comunitate”

La finalul slujbei, preotul Dilirici l-a felicitat pe părintele Augustin Motoc pentru eforturile depuse.

„Ne bucurăm că după mai bine de 70 de ani, prin zelul misionar și prin dăruirea părintelui Ausutin Motoc, numit la Cimitirul Sfânta vineri începând cu data de 1 mai 2022, am reușit să readucem astăzi această capelă la viață. Aici, Sfânta Liturghie nu a mai fost săvârșită de la instaurarea regimului comunist în țara noastră, însă, prin mijlocirea Sfintei Cuvioase Parascheva, redăm acest lăcaș sfânt lui Dumnezeu”, a spus Pr. Dilirici.

„Nădăjduim ca de acum înainte să fie oficiate constant sfintele slujbe și poate, de ce nu, să vedem formată în jurul părintelui Augustin o comunitate de credincioși, așa cum există și în alte cimitire de stat din București”.

Capela Cimitirului „Sfânta Vineri” din București a fost construită la sfârșitul secolului al 19-lea.

Sursă foto: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente