Liturghie arhierească pe esplanada Catedralei Patriarhale

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 24 octombrie, în Duminica a XIII-a după Rusalii. În toate lăcașurile de cult a fost citită pericopa scripturistică din Evanghelia după Luca, de la capitolul 8, versetele de la 26 la 39, în care ni se prezintă despre Vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor.

La Catedrala Patriarhală din București, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, pe scena special amenajată în apropierea Catedralei Patriarhale. La Sfânta Slujbă au participat mii de credincioși, dar și pelerini care au așteptat pentru închinarea la Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și la Sfintele Moaște ale Sfinților Împărați Constantin și maica sa Elena și ale Sfântului Dimitrie Basarabov.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord a ținut celor prezenți și un cuvânt de învățătură.

„Sfinții Părinți ai Bisericii faptul că din moment ce omul are păcate și patimi este stăpânit de tot atâția demoni asemenea demonizatului din Evanghelia de astăzi, iar noi, prin pocăință, prin rugăciune, prin nevoință și prin postire, după cum ne spune Mântuitorul Hristos că numai prin post și rugăciune putem să ne eliberăm de sub puterea demonilor. Iată, avem posibilitatea să ne primenim în modul acesta haina cea luminoasă pe care am primit-o la Sfântul Botez”, a spus Preasfinția Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Sfântul Mare Mucenic Areta și Sfinții Mucenici Sevastiana și Valentin au mai fost cinstiți astăzi în Biserica Ortodoxă Română.

Comentarii Facebook


Știri recente