Liturghie Arhierească la mănăstirea Antonești

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, la 15 februarie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul- Antonești din comuna Corbeni. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța conștientizării fiecărui creștin că viața pământească trebuie trăită în legătură permanentă cu faptele milei trupești și sufletești, adevărate condiții puse de Hristos pentru mântuire.

De asemenea, Chiriarhul Eparhiei a asemănat perioada Triodului cu o adevărată școală de duhovnicie în care creștinii sunt chemați să urce treaptă cu treaptă, de la Duminica Vameșului și a Fariseului și până la marele parznic al Învierii Domnului Iisus Hristos.

După anul 1989 la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Calinic au început lucrările de reconstruire care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfinţită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Naşterii Sf. Ioan Botezatorul. Lângă biserică s-a ridicat în perioada 2000 – 2004, un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat paraclisul sfinţit astăzi.

Această lucrare a fost executată în condiţii extrem de grele de Sectorul Construcţii şi Patrimoniu al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului coordonat de P.C. Părinte Consiler, Arhid. Caliopie Ichim.

Mănăstirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traversează comuna Corbeni, frumoasa aşezare monahală fiind aşezată foarte aproape de Barajul Vidraru şi de traseul montan Transfăgărăşan.

Comentarii Facebook


Știri recente