Liturghie arhiereasca la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Credincioşii din Sibiu au participat în număr mare la Sfânta Liturghie din a doua duminică a Triodului, oficiată la Catedrala mitropolitană de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Adealului.

În cuvântul de învăţătură, potrivit mitropolia-ardealului.ro, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor despre perioda Triodului, în care starea de pocăinţă trebuie să stăpânească fiinţa noastră interioar. Mai apoi, ierarhul a tâlcuit Evanghelia duminicii, a Întoarcerii fiului risipitor, din care învăţăm cum să ne întoarcem sufletele spre Dumnezeu, în stare de pocăinţă.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurenţiu a anunţat credincioşii că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales în şedinţa din săptămâna trecută pe Preasfinţitul Andrei, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului ca Episcop al Covasnei şi Harghitei. Părintele Mitropolit i-a mulţumit pe această cale PS Episcop Andrei pentru slujirea şi devotamentul din aceşti ani de arhierie la Sibiu şi l-a asigurat de tot sprijinul în noua chemare de a-i păstori pe românii ortodocşi din cele două judeţe din centrul ţării. De asemenea, IPS Mitropolit Laurenţiu a anunţat că duminica viitoare, pe 15 februarie, va avea loc în Catedrala din Miercurea Ciuc ceremonia de întronizare a noului Episcop de Covasna şi Harghita. Credincioşii au posibilitatea să participe la acest eveniment deosebit pentru comunitatea de români din Covasna şi Harghita, pentru a fi alături de PS Episcop Andrei şi pentru a se ruga împreună cu soborul de arhierei şi preoţi care va oficia Sfânta Liturghie şi ceremonia de întronizare.

Comentarii Facebook


Știri recente