Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la Catedrala din Deva

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a oficiat în Joia Mare (28 aprilie 2015) Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La această Sfântă Liturghie a fost sfințit, pe lângă Agnețul Liturghiei, și un al doilea Sfânt Agneț care va fi uscat și sfărâmat la Liturghia din a doua zi de Paști a Sfântului Ioan Gură de Aur, printr-o rânduială specială. Miridele rezultate sunt folosite ca Împărtășanie pentru bolnavi, copii și în situații speciale. Această Sfântă Împărtășanie este păstrată în Sfântul Chivot din Sfântul Altar, pe Sfânta Masă.

Sfântul Agneț este o părticică în formă de pătrat din prescura pe care sunt imprimate patru cuvinte: IS, HR, NI, KA, adică Iisus Hristos Biruitorul. În traducere, agneț înseamnă „miel” și el reprezintă pe Mântuitorul Hristos, Mielul care se jertfește pentru păcatele oamenilor și pentru iertarea lor.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente