„Leo. O poveste despre prietenie” de Veronica Iani: O carte care ne învață să prețuim darul vieții

Cartea pentru copii Leo. O poveste despre prietenie, scrisă și ilustrată de Veronica Iani, se va lansa în mai multe orașe din țară în Luna pentru viață. Volumul face parte dintr-o colecție intitulată „Fiecare viață este un dar”, care explică pe înțelesul copiilor frumusețea și valoarea fiecărei vieți umane.

Cartea spune povestea emoționantă a prieteniei dintre doi băieți: Matei și Leo, un băiețel care suferă de boala oaselor de sticlă. Autoarea i-a dedicat cartea lui Sorin „Focuță” Constantin, care avea această boală și a purtat cu smerenie crucea suferinței până la plecarea sa la Domnul, în martie 2019.

Scriitoarea Veronica Iani spune că, fără Sorin, cartea nu ar fi existat. „Mi-a povestit momente din viața lui: cum îl scoteau prietenii la joacă cu căruciorul și îl mai scăpau pe jos, aducându-l acasă cu câte un os rupt, cum a trebuit să stea întins în pat începând cu vârsta de 18 ani”.

Ea mărturisește că l-a întrebat dacă boala îl deprimă sau dacă nu este cumva supărat pe Dumnezeu că i-a dat o astfel de soartă. „Mi-a răspuns râzând că niciodată nu a fost trist și că Îi mulțumește în fiecare clipă lui Dumnezeu pentru viața lui, pentru dragostea cu care este înconjurat. Își iubea mama și prietenii nespus de mult”, spune autoarea.

„Sorin a plecat anul trecut la Domnul fără a apuca să vadă cartea tipărită, însă sunt sigură că, de acolo, de sus, se va bucura de fiecare dată când un copil o va citi”, adaugă Veronica Iani.

În fiecare an, organizatorii locali desemnează luna martie drept Luna pentru viață, care se încheie cu Marșul pentru viață, eveniment public cu scop de conștientizare a societății cu privire la miracolul vieții și la nevoia de a ajuta familiile și mamele în criză de sarcină.

Calendarul Lunii pentru viață diferă de la o localitate la alta și cuprinde dezbateri, ateliere și expoziții de fotografie, lansări de carte, proiecții de film – toate cu teme pro-viață. Activitățile culminează cu Marșul pentru viață, care anul acesta are loc pe 28 martie în aproape 900 de localități din România și Republica Moldova.

Luna pentru viață 2020 și Marșul pentru viață 2020 au anul acesta tema „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”.

Comentarii Facebook


Știri recente