Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi sâmbătă, 28 martie 2020: Marșul pentru viață.

La Iași, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor va organiza pe parcursul lunii martie o amplă serie de activități pentru viață, precum și Marșul din 28 martie cu tema „Pentru Viață. Pentru Părinți. Pentru copii”.

Redăm activitățile anunțate de Pro Vita Iași printr-un comunicat de presă:

20 ateliere de lectură „Spune-mi o poveste pentru suflet”, adresate elevilor, cu cărțile din seria „Fiecare viață este un dar”, scrise și ilustrate de Veronica Iani.

  • 8 martie, „Mamă, îți mulțumesc” – campanie pe rețele de socializare prin care utilizatorii sunt invitați să distribuie pancarte cu mesajeul de recunoștință față de mamele lor.
  • 10 martie, piesa de teatru pro-viață „În loc de discurs” – one woman show, cu Ioana Picoș. Text și regie de Ivona Boitan. Ora 18, Teatrul Luceafărul din Iași. Eveniment organizat în parteneriat cu Protopopiatele Iași1, Iași 2 și Iași 3.
  • 10 martie, lansare de carte : „Leo. O poveste despre prietenie”, în prezența autoarei Veronica Iani. Loc de desfășurare: Liceul Teoretic Waldorf din Iași.
  • 19 martie, Atelier de desenat pancarte personalizate pentru Marșul pentru viață și eveniment de socializare pentru tineri. Loc de desfășurare: în curs de confirmare.
  • 23 martie, inaugurarea „Colțului Tăticului” la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași.
  • 25 martie, „Flori pentru mămici” – voluntarii Marșului pentru Viață și ai Lunii pentru Viață oferă flori femeilor însărcinate care se pregătesc să nască și sau au născut la Spitalul de Obstetricaă – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași.
  • 26 martie, inaugurarea rezervei de nașteri naturale din cadrul Spitalul de Obstetricaă – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași.
  • 28 martie, Marșul pentru Viață „Pentru Viață. Pentru părinți. Pentru copii”, ora 13, Piața Unirii. Traseu : Piața Unirii – Colegiul Național – Bd. Independenței – Str. I.C. Brătianu – Teatrul Național – Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii.
  • 28, 29, 30 martie, 5 ateliere pentru părinți și adolescenți prin Școala Familiei.
  • 31 martie, Gala pentru Viață, ora 18. Loc de desfășurare: Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan.

Mai multe detalii pe rețelele de socializare Pro Vita Iași și Marșul pentru Viata Iași.


Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente