De pus sub brad: Cărțile cu povești ale Veronicăi Iani

Veronica Iani se adresează printr-o serie de povești pro-viață copiilor cu vârste „între 5 și 105 ani”. Cărțile pe care le publică la Editura Life Learning Education pot reprezenta un cadou potrivit pentru perioada sărbătorilor.

Cea mai recentă apariție este „Copilăria. O poveste despre bucurie”. Lucrarea a fost lansată la București în noiembrie și urmează să fie prezentată publicului ieșean miercuri, 11 decembrie 2019, ora 19:30, la Biserica „Sf. Nectarie” din municipiu.

Evenimentul este organizat prin Departamentul Pro Vita din cadrul sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Lansarea de carte este dedicată copiilor și părinților și este o provocare pentru a descoperi cum ar arata lumea dacă, într-o zi, copilăria ar fi furată de o creatură misterioasă, cum s-ar schimba lumea – cum ar fi o lume fără copilărie, ce s-ar întâmpla cu jucăriile, cu bucuria copiilor sau cu familiile lor. Și, dacă ar dispărea Copilăria, cine s-ar încumeta să o salveze?, precizează comunicatul transmis de Pro Vita Iași.

Accesul este gratuit și se face în baza unei rezervări la numărul de telefon: 0753 472 067, anunță organizatorii.

Afișul evenimentului.

„Copilăria. O poveste despre bucurie” este cea de-a patra carte a colecției „Fiecare viață este un dar”, autoare Veronica Iani, publicată de editura Life Learning Education.


Citește și: Recomandări de carte pentru Postul Crăciunului


În această colecție au apărut până acum cărțile: „Bebe. O poveste din burtică”, „Ioana. O poveste despre Sindromul Down” și „Tudor. O poveste despre adopție”.

Lucrările pot fi comandate și online, pe veronicastories.com.


Veronica Iani a început să scrie și să ilustreze cărți pentru copii în urma unor experiențe ca voluntar la centre de plasament și pentru copii cu dizabilități.

„La un moment dat, am citit un articol din presa americană despre un băiețel cu boala oaselor de sticlă și m-a impresionat foarte mult. Am simțit nevoia să scriu și cărți în care personajele să fie și copii cu nevoi mai speciale”, mărturisește autoarea într-un interviu pentru Știri pentru Viață.

„Am fost întrebată de multe ori de ce scriu cărți cu subiecte greu de abordat. Le scriu pentru că fiecare viață este un dar, iar lumea, și în special copiii, au nevoie să afle acest lucru. Cum putem să respectăm și să iubim un om, fie el născut său nenăscut, dacă nu îl cunoaștem?”

„Sper ca aceste povestiri sa hrănească în sufletele copiilor sămânța responsabilității pentru cel de lângă noi, sămânța pusă de Dumnezeu în fiecare om”, spune Veronica Iani.

Foto credit: Facebook / Veronica Iani

Comentarii Facebook


Știri recente