Lansare de carte la Târgoviște

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a avut loc, marți, 4 decembrie 2012, la Centrul Internațional de Conferințe al Universității „Valahia” din Târgoviște, lansarea lucrării, intitulate „Ortodoxia și Apusul în tradiția spirituală a românilor”, în două volume, având ca autor pe dl. Lect. univ. dr. Ion Croitoru de la Facultatea de Teologie și Științe ale Educației din Târgoviște, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

La eveniment au participat reprezentanți ai conducerii Universității „Valahia” din Târgoviște, P.C. Pr. prof. univ. dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, dl. Prof. univ. dr. Radu Ștefan Vergatti, Dl. Prof. univ. dr. Nicolae-Șerban Tanașoca, dl. Prof. univ. dr. Dan Zamfirescu, reprezentanți ai mediului academic din vechea Cetate de Scaun a Țării Românești, numeroși studenți teologi, elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”din Târgoviște, precum și studenți interesați de spiritualitatea și cultura ortodoxă românească.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa aevidențiat importanța acestei lucrări, care reliefează identitatea zestrei spirituale moștenite de români și luptele duse de ei pentru păstrarea acestei identități, rolul Bisericii noastre strămoșești în sprijinirea Ortodoxiei de pretutindeni și contribuția ei la apărarea credinței în fața diferitelor forme de prozelitism, fără însă a renunța la spiritul ecumenic și de toleranță religioasă. Cartea descrie, într-o manieră frumoasă și accesibilă, bogăția spirituală și culturală a Ortodoxiei românești, așa cum a rodit ea pe întreg parcursul secolului al XVII-lea, și care se constituie într-un model de viață și acțiune și pentru noi, cei de astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente