La împlinirea a 11 ani de misiune, Episcopul Macarie i-a vizitat pe cei aflaţi în penitenciarele din Oslo

Acum unsprezece ani, în 6 iulie 2008, era întronizat primul Episcop român al Europei de Nord în persoana Preasfinţitului Părinte Macarie.

Anul acesta, ierarhul român a ales să aniverseze împlinirea a 11 ani de misiune în zona nordică a Europei printr-o vizită la persoanele private de libertate aflate în penitenciarele din capitala Norvegiei.

„Dacă acum un an, la plinirea decadei, mă aflam în Groenlanda, pentru a binevesti Evanghelia mântuirii la românii și nativii din acele îndepărtate și înghețate meleaguri, anul acesta sunt în mijlocul bolnavilor și a celor lipsiți de libertate din penitenciarele din Oslo, capitala Norvegiei”, a anunţat Preasfinţia Sa pe site-ul oficial al eparhiei.

„Mă rog Sfântului Efrem cel Nou să îi ocrotească și să-i lumineze și pe acești frați ai noștri, iar pe voi pe toți vă binecuvântez din adânc de inimă!”

Preasfinţitul Părinte Macarie a fost ales episcop pentru Europa de Nord în data de 5 martie 2008. De Izvorul Tămăduirii, în data de 2 mai 2008, a fost hirotonit arhiereu în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de un sobor de 11 ierarhi.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente