IPS Laurențiu: Sfântul Ioan Botezătorul este model desăvârșit de ascetism și smerenie

Sute de credincioși din Brașov au participat în data de 24 iunie 2017 la hramul Bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu. În cadrul slujbei, preotul Mircea Adam fost hirotesit iconom, informează site-ul oficial al Mitropoliei.

Din soborul slujitor au făcut parte: Dănuț-Gheorghe Benga, Protopopul de Brașov, preoții Cornel Toma și Mircea Adam, parohii bisericii din cartierul Noua, precum și alți preoți de la parohiile din Brașov și din Arhiepiscopia Sibiului.

Cei prezenți la hram au avut ocazia să aducă cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

În cuvântul de învățătură, Mitropolit Ardealului le-a vorbit credincioșilor despre rolul foarte important pe care l-a avut Sfântul Ioan Botezătorul în opera de mântuire a lumii.

Sfântul Ioan Botezătorul a fost trimisul Domnului ca model desăvârșit de ascetism și de smerenie. Biserica noastră îl cinstește ca pe Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos, a spus ierarhul.

Sărbătoarea s-a încheiat cu evocarea părintelui Ioan Popița, fost protopop de Brașov și cel care a înființat prima parohie în cartierul Noua. Cuvântul de evocare a fost rostit de preotul Simion Cibian, cel care a continuat lucrarea părintelui Ioan Popița și este ctitor al bisericii împreună cu regretatul protopop.

La final, ierarhul și soborul slujitor a sfințit monumentul închinat protopopului Popița și soției sale, construit în curtea bisericii la mormintele celor doi.

Comentarii Facebook


Știri recente