IPS Irineu a resfinţit Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Melineşti-Dolj

În Duminica a 23-a după Rusalii, 23 octombrie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a slujit la Parohia Melineşti, judeţul Gorj. Ierarhul a săvârşit aici Sfânta Liturghie arhierească şi slujba de resfinţire a Bisericii Adormirea Maicii Domnului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, după cum ne-a precizat Preot Gheorghe Cioiu.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Olteniei a reiterat rolul şi importanţa Bisericii în viaţa creştinilor.

Cel mai important lucru pe care îl are omul şi care îi asigură viaţa pe acest pământ este sufletul. El este centrul existenţei noastre, locul unde se sălăşluieşte Dumnezeu, Cel care ne-a creat după chipul şi asemănarea Sa. Fapt pentru care îl cinstim pe Atotputernicul şi Creatorul nostru în Biserică, prin rugăciune, prin Sfânta Liturghie, prin Sfintele Taine. Suntem aşadar făcuţi de Dumnezeu şi tindem, ne îndreptăm permanent spre El, precum floarea se îndreaptă spre lumina soarelui, cum spune şi Sfântul Augustin: «Ne-ai făcut pentru Tine, Doamne. Şi neliniştit este sufletul meu până nu-şi va afla odihna întru Tine». De aceea, Biserica devine locul cel mai căutat de creştinul adevărat. Este Casa lui Dumnezeu pe care El a zidit-o, Fiul a întărit-o şi Sfântul Duh a sfinţit-o. Locul unde suferim când cei dragi pleacă din lumea aceasta, unde ne bucurăm împreună cu cei care se botează şi se cunună, plângem împreună cu cei aflaţi în boli şi necazuri şi îi pomenim pe toţi la Sfântul Altar pentru ca Dumnezeu să-i cerceteze cu mila Sa, a spus IPS Irineu.

Pentru implicarea deosebită în sfânta lucrare de restaurare şi împodobire a Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Parohia Melineşti preotul paroh Dumitru Posa, împreună cu mai mulţi credincioşi au primit Gramate chiriarhale de apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Melineşti a fost ridicată între anii 1927 – 1937, prin stăruinţa preoţilor Pavel Călugărescu şi Nicolae Rădulescu. Pictura a fost finalizată în 1945 şi în acelaşi an, la 16 septembrie, a fost săvârşită slujba de târnosire de către episcopul Athanasie Dincă. În anul 2006 pictura bisericii a fost deteriorată în urma unui incendiu, iar în perioada 2013 – 2016 s-au efectuat lucrări de restaurare a acesteia, precum şi lucrări de consolidare şi reparaţii la exterior, prin grija preotului paroh Dumitru Posa, cu sprijinul enoriaşilor şi a Consiliului Local al Primăriei Melineşti.

Comentarii Facebook


Știri recente