IPS Casian a sfințit casa construită de Biserică și credincioși pentru o familie cu șapte copii

Arhiepiscopul Dunării de Jos a sfințit miercuri casa construită pentru o familie cu șapte copii orfani de mamă la Tufești, în județul Brăila. Acestora le-a ars casa în aprilie, iar câțiva credincioși, Consiliul Local și Protopopiatul Însurăței au contribuit la ridicarea unei noi case pentru ei. Membrii familiei au lucrat cot la cot cu muncitorii.

Locuința, cu suprafața de 100 de metri pătrați, are două dormitoare, o sufragerie, bucătărie, baie și hol. A  fost racordată la utilități și, cu sprijinul unui credincios din Galați, a fost mobilată.

Ierarhul le-a mulțumit celor care au sprijinit proiectul și i-a oferit unui farmacist gălățean, Alexandru Chiriac, distincția eparhială „Vrednicia Andreiană“, pentru implicarea sa în acest act caritabil.

În acțiune au mai fost implicați preotul Vlad Dumitrache, Consiliul local și mulți credincioși din Țibănești și localitățile din apropiere. La ridicarea imobilului au contribuit cu brațele lor și membrii familiei, lucrând cot la cot cu muncitorii.

După sfințirea casei, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru părinții trecuți la Domnul ai donatorilor din Galați.

Cu acest prilej, au fost împărțite copiilor și credincioșilor din localitate pachete cu alimente, dulciuri, încălțăminte, îmbrăcăminte și alte daruri.

Foto credit: Facebook / Arhiepiscopia Dunării de Jos

Vezi și:

Comentarii Facebook


Știri recente