Până la Rusalii, Parohia Țibănești II și comunitatea locală vor ridica o casă pentru șapte copii orfani de mamă

Cu o lună în urmă, o casă din comuna Tufești, județul Brăila, a ars, lăsându-i fără acoperiș pe șapte copii orfani de mamă și pe tatăl acestora. De atunci, părintele paroh Vlad Dumitrache, Protoieria Însurăței a Eparhiei Dunării de Jos și comunitatea din Tufești ajută la ridicarea unei noi case pentru familie.

Mai multe persoane au strâns suma de 15.000 lei, iar Consiliul Local a contribuit cu materiale de construcție în valoare de 6.000 lei, astfel încât, în 10 aprilie, sub coordonarea părintelui paroh, au început lucrările la noua locuință.

Aceasta va avea cinci camere și este deja ridicată în procent de 60%. S-a ajuns la tencuirea pereților din interior. Pe toată perioada lucrărilor, doamna preoteasă și doamnele din Comitetul parohial au asigurat zilnic hrana pentru lucrători și voluntari. Familia parohului găzduiește patru dintre copii, iar ceilalți locuiesc temporar la rude.

La ridicarea imobilului ajută și membrii familiei, care și-au manifestat recunoștința pentru ajutorul parohiei și al comunității locale. Protoieria Însurăței a Eparhiei Dunării de Jos va achiziționa materialele necesare pentru tencuire și sistemul de iluminare.

Cu sprijinul voluntarilor și al altor eventuali donatori, participanții la acest efort comun speră ca, la Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, familia să poată intra în casa nouă, finalizată și mobilată.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente