Înviată din propria cenușă: Catedrala sârbă din New York după incendiul din 2016

Catedrala ortodoxă Sfântul Sava din New York înviază din propria cenușă după ce a fost afectată de un grav incendiu izbucnit chiar în ziua de Paște în urmă cu trei ani.

Eparhia ortodoxă sârbă din America de Est a făcut publice mai multe fotografii în care poate fi observat stadiul avansat al lucrărilor de restaurare a Catedralei, în prezent fiind așezată structura metalică a acoperișului.

Lucrările propriu-zise de restaurare au început la șaisprezece luni după incident cu o slujbă de binecuvântare oficiată de Episcopul Irinej.

Catedrala veche de 160 de ani s-a transformat în scrum după ce o persoană în vârstă de 69 de ani a uitat mai multe lumânări aprinse într-o cutie sub strana de lemn.

Brigăzile de pompieri au stins cu greu flăcările de la Catedrala istorică a Sfântului Sava din New York. Foto credit: NY Post / G.N. Miller

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

O stradă din Arad a primit numele Reginei-Mamă Elena

Strada pe care se află intrarea principală în Domeniul Regal Săvârşin din Arad, a fost denumită „Regina-Mamă Elena”. Evenimentul se înscrie în manifestările dedicate repatrierii și reînhumării osemintelor reginei la Curtea de Argeş Autorităţile au…