Întrunirea preoţilor misionari din Arhiepiscopia Craiovei

Sala de festivităţi a Centrului social „Mitropolit Firmilian” din Craiova a găzduit joi, 12 februarie, întrunirea anuală de lucru a preoţilor misionari din cadrul instituţiilor bugetare ale Arhiepiscopiei Craiovei, respectiv din judeţele Dolj şi Gorj. Întâlnirea, la care a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a avut ca scop prezentarea activităţilor pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate în anul 2014, a greutăţilor întâmpinate şi propunerilor pentru înlăturarea lor, precum şi stabilirea principalelor obiective pentru anul 2015, după cum aflăm de la Diac. Gheorghe Cioiu.

“Am analizat astăzi activitatea preoţilor noştri din spitale, penitenciare şi din structurile militare de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în cadrul unui dialog liber. Cu acest prilej au fost evidenţiate reuşitele, care nu sunt puţine, dar şi dificultăţile pe care preoţii misionari le întâmpină în activitatea de zi cu zi. Au fost făcute şi multe propuneri pentru îmbunătăţirea programelor liturgice, morale şi duhovniceşti pe care le vom analiza la nivelul Centrului eparhial, scopul final fiind acela de a fi cât mai aproape de sufletele oamenilor din aceste instituţii bugetare”, a precizat consilierul social al Arhiepiscopiei Craiovei, părintele Adrian Stănulică.

În cuvântul adresat participanţilor, IPS Irineu a exprimat convingerea că lucrarea pastoral misionară în instituţiile bugetare din Arhiepiscopia Craiovei va fi împlinită cu har, vocaţie şi eficienţă şi în anul 2015. “Nu avem decât cuvinte de mulţumire pe care le aducem în primul rând lui Dumnezeu şi apoi tuturor preoţilor pentru toate realizările din anul 2014 şi sunt convins că prin har, vocaţie, osteneală şi multă credinţă veţi duce la bun sfârşit şi ceea ce v-aţi propus pentru anul acesta. Ne dorim să găsim împreună soluţiile cele mai potrivite şi eficiente pentru îndeplinirea apostolatului pe care îl duceţi în mijlocul oamenilor din aceste instituţii”, a spus IPS Părinte Mitropolit.

Comentarii Facebook


Știri recente