Întrunirea coordonatorilor Centrelor cultural-catehetice din Arhiepiscopia Alba Iuliei

În Aula Mică a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Aba-Iulia, a avut loc în 21 februarie, întâlnirea anuală a coordonatorilor Centrelor cultural-catehetice din Arhiepiscopia Alba Iuliei, informează „Ziarul Lumina”.

Au fost invitaţi să participe 23 de preoţi din cele două judeţe, Alba şi Mureş, ancoraţi în activitatea catehetică, 19 dintre ei coordonând deja, pe lângă parohiile pe care le păstoresc, câte un Centru cultural-catehetic, iar patru dintre ei au asistat în calitate de observatori, deoarece, având centre catehetice în formare, doresc să pună în practică experienţele împărtăţite de către colegii lor coordonatori, a spus coordonatorul Biroului de cateheză parohială, pr. Florin Parasca.

La întâlnire a participat ca delegat al Înaltpreasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, coordonatorul Sectorului cultural al Eparhiei, pr. Florin-Spiridon Croitoru, care a transmis mesajul ierarhului, apoi a prezentat tematica omagială şi comemorativă din acest an, precum şi propunerea de a organiza o manifestare amplă, în toamnă, la care să participe fiecare Centru cultural-catehetic.

„Am redat raportul-sinteză al activităţii mele catehetice pe perioada anului trecut, prin intermediul unui material power-point. Prezentarea a fost urmată de vizionarea materialului video cu Miniproiectul «Împreună pentru o viaţă nouă în HristosA. Acest proiect, iniţiat de către părintele Sergiu Andone, paroh al enoriei Bistra Mureşului, a fost desemnat câştigător la nivel de Eparhie, iar apoi, la Bucureşti, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a premiat, într-un cadru festiv, această frumoasă activitate a Centrului cultural-catehetic «Sfântul Mare Mucenic Pantelimon» de la Bistra Mureşului“, a spus coordonatorul Biroului de cateheză parohială, părintele Florin Parasca.

Au urmat prezentările preoţilor coordonatori cu privire la activităţile Centrelor pe care le coordonează. Prezentările au avut ca scop împărtăşirea şi schimbul de experienţă la nivel colegial.

„Ce s-a remarcat în urma acestor succinte dări de seamă, a fost faptul că, pe lângă activităţile catehetice tematice, fiecare preot coordonator, şi-a pus amprenta asupra acţiunilor şi asupra modalităţilor de implementare, dând astfel un specific Centrului pe care îl conduce. Ţin să multumesc părinţilor coordonatori pentru osteneala şi pentru implicarea de care dau dovadă şi nădăjduiesc faptul că, şi în anul acesta, cu ajutorul Milostivului Dumnezeu, vom face lucruri frumoase împreună“, a mai menţionat pr. Florin Parasca.

Comentarii Facebook


Știri recente