Interviu Simona Halep: Maica Domnului e mereu în gândul meu!

Într-un interviu oferit pentru Basilica.ro în contextul primirii celei mai înalte distincții a Patriarhiei Române, Simona Halep și-a mărturisit evlavia pe care o are față de Maica Domnului.

Întrebată care este motivul atașamentului ei față de credință, campioana a mărturisit că dragostea față de Dumnezeu și Maica Domnului i-a fost insuflată „din familie”.

„Niciodată nu m-am ferit să mărturisesc credința în public”, a spus câștigătoarea turneului de la Wimbledon care face mereu semnul Sfintei Cruci pe terenul de tenis și mulțumește Celui de Sus pentru victoriile sale.

Basilica.ro: Aveţi un sfânt drag pe care îl invocaţi mai des când aveţi nevoie de ajutor?

Simona Halep: Maica Domnului e mereu în gândul meu!

Basilica.ro: Sunteți foarte atașată de familie. Aţi dedicat trofeul de la Wimbledon mamei dumneavoastră. Cât de mult credeţi că ajută relaţia sănătoasă cu părinţii în formarea unui tânăr?

Simona Halep: Ca să poți realiza lucruri mărețe în această viață ai nevoie de sprijinul total al părinților. Fără ei consider că nu ai puterea interioară necesară.

Basilica.ro: În scrierile Sfinţilor Părinţi se utilizează termeni sportivi pentru a descrie nevoinţele duhovniceşti sau eforturile spirituale, în special pentru că în ambele domenii este necesară disciplină şi perseverenţă. Cât de mult au cântărit aceste lucruri în atingerea performanţelor sportive?

Simona Halep: Disciplina este cea mai importantă latură a performanței. Perseverența este necesară pentru a putea merge înainte după fiecare eșec.

Basilica.ro: Pentru a se îngriji de sănătatea trupului, nu doar de cea sufletească, Biserica propune diverse competiţii sportive pentru copii la nivel parohial şi eparhial. Ce părere aveţi despre aceste iniţiative ale Bisericii?

Simona Halep: O inițiativă deosebită. Sportul e bun pentru sănătate și pentru relaxare mentală. Toți avem nevoie de energie pozitivă, iar sportul ajuta foarte mult!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica News Agency (@basilica.ro) pe

Biserica a apreciat realizările sportivei în domeniul tenisului feminin de performanţă şi i-a recunoscut meritul de mărturisitoare a credinţei prin distincția „Crucea Patriarhală” pentru mireni. Patriarhul Daniel a spus că Simona Halep este pentru mulți tineri un simbol al hărniciei, perseverenței și speranței”.

„Sunt foarte credincioasă”, a mărturisit sportiva. „Cred în Dumnezeu foarte mult. Știu că fără Dumnezeu nu aș fi putut să ajung aici”, a declarat Simona Halep la primirea Crucii Patriarhale.

Foto credit: Wimbledon

Comentarii Facebook


Știri recente