Sportul, tot mai prezent în viaţa Bisericii

Activităţile sportive dedicate tinerilor sunt din ce în ce mai prezente în viaţa Bisericii.

În luna mai, în ziua sărbătorii Sfântului Ioan Valahul, Atena şi localitatea Dor-Mărunt au fost înfrăţite prin sport.

„Festivalul Sporturilor” şi „Cupa Tinereţii” au fost cele două competiţii care au reunit copii şi tineri din Arhiepiscopia Atenei, respectiv din Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Festivalul Sporturilor

Episcopul Simeon de Thespies, vicarul Arhiepiscopiei Atenei, a fost alături de copiii care au participat la „Festivalul sporturilor”, competiţie desfăşurată duminică, 12 mai 2019, în Kalithea, Atena.

Preasfinţitul Părinte Simeon a încercat câteva aruncări la coşul de baschet, a vorbit cu tinerii concurenţi, i-a încurajat şi le-a transmis un mesaj de binecuvântare din partea Arhiepiscopului Ieronim, informează Orthodoxia News Agency.

Evenimentul s-a desfăşurat la şcoala Svitanidio din Kallithea şi a reunit mai multe sporturi: fotbal, baschet, volei etc.

La final, căştigătorii au primit premii şi diplome de participare.

Cupa Tinereţii

O competiţie similară a avut loc în aceeaşi duminică, însă la câteva sute de km depărtare de Atena, în localitatea Dor-Mărunt din Călăraşi.

Campionatul de fotbal interparohial organizat de Protopopiatul Lehliu a purtat denumirea Cupa Tinereţii. 

Arbitrul Alexandru Tudor la Cupa Tinereţii. Foto credit: Protoieria Lehliu

În fazele finale ale competiției, meciurile au fost arbitrate de Alexandru Tudor, fost arbitru FIFA până în anul 2016, iar până în anul 2018 arbitru în cadrul Federației Române de Fotbal, în prezent Observator în cadrul F.R.F.

La sfârșitul campionatului au fost acordate diplome pentru toate echipele, iar locurile 1-4 au primit premii în bani şi medalii

Foto credit: neotita.gr

Citeşte şi: Crosul Campionii Bucuriei și-a desemnat câștigătorii

Comentarii Facebook


Știri recente