Intensificarea misiunii cu tinerii în Protopopiatul Băile Herculane

Marți, 17 februarie, a avut loc la Băile Herculane o întâlnire de lucru, în cadrul căreia s-au conturat câteva direcții de acțiune în ceea ce privește intensificarea lucrării misionare cu copiii și tinerii, în parohiile protopopiatului. Întâlnirea a reunit toți preoții parohi și slujitori de pe raza protopopiatului Băile Herculane, sub coordonarea părintelui protopop Nicolae Pereș, din partea Centrului eparhial fiind prezent părintele Mihai Ciucur – inspector social și pentru activitățile cu tinerii, a precizat Diac. Pavel Canea.

În prima parte a întâlnirii, delegatul Centrului eparhial a transmis din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian îndemnul de intensificare a misiunii cu tinerii și copiii în parohii, în acest context fiind formulate o serie de propuneri concrete privind înființarea de noi centre de tineret la nivelul protopopiatului. S-a făcut o trecere în revistă a principalelor priorități din punct de vedere al misiunii la nivelul copiilor, dar și al părinților lor, având în vedere Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi.

În cea de-a doua parte, discuțiile au continuat cu reprezentanții parohiilor la nivelul cărora se dorește înființarea de noi centre de tineret până la finele anului 2015.

„A fost o întâlnire de lucru binevenită și care, sperăm, își va arăta roadele prin conturarea de noi nuclee de copii și tineri la nivelul parohiilor, îndeosebi în mediul rural. Există, la ora actuală, o nevoie reală de organizare și sistematizare a activităților catehetice cu copiii în parohii, mai ales în contextul confuziei generate de recentele discuții privind statutul orei de religie în școli”, a precizat părintele inspector Mihai Ciucur.

A fost prezentat și un material video cu activitățile derulate deja în rețeaua de centre de tineret existentă la nivelul eparhiei și părintele inspector Mihai Ciucur a răspuns întrebărilor venite din partea celor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente