Întâlnirea zonală cu copiii și tinerii la Sasca Montană

Localitatea Sasca Montană din Protopopiatul Moldova Nouă a găzduit săptămâna aceasta întâlnirea lunară a preoților și profesorilor de religie din Cercul pastoral-misionar Oravița-Răcășdia, informează Diac. Pavel Canea şi Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului. Alături de preoți și profesori, au participat aproximativ 60 de copii și tineri cu vârste între 12-18 ani din toate parohiile componente ale cercului pastoral-misionar.

În debutul întâlnirii, în biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitate a fost oficiată slujba Acatistului Învierii în cadrul căreia o parte dintre tineri au citit și au cântat la strană. La finalul slujbei, părintele Mihai Ciucur, reprezentantul Departamentului de tineret al eparhiei, a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Lucian și a adresat un cuvânt de încurajare tinerilor și de felicitarea preoților și profesorilor prezenți. De asemenea, toți cei prezenți au primit iconițe și pliante dedicate Anului omagial al educației religioase a tineretului ortodox.

În cea de-a doua parte a întâlnirii tinerii participanți au fost împărțiți pe grupe mixte de lucru și au primit diferite teme de actualitate pe marginea cărora au purtat discuții în cadrul grupului. Temele de dezbatere propuse tinerilor au stârnit dezbateri vii pentru că ele au adus în prim plan preocupări și provocări foarte actuale: „Facebook – mijlloc modern de propovăduire a credinței?”, „Riscul de a fi tânăr ortodox azi”, „Fecioria – o virtute demodată?” sau „Sărbători străine de învățătura creștină”. Tinerii au propus, de asemenea, activități concrete pe care Biserica, școala și familia le-ar putea desfășura în scopul formării religios-morale a tinerei generații.

În paralel, preoții și profesorii de religie au purtat discuții referitoare la problemele curente cu care se confruntă în parohii, iar părintele Cristian Guiu de la Parohia Slatina-Nera a prezentat o meditație referitoare la Rugăciunea lui Iisus. La final, toți cei prezenți au participat la o agapă oferită prin efortul comun al tuturor preoților din parohiile care alcătuiesc cercul pastoral Oravița-Răcășdia.

Întâlnirea de azi a adus în prim-plan, încă o dată, nevoia de socializare a tinerilor, iar genul acesta de activități au darul de a-i aduce împreună și de a le oferi șansa de a dezbate probleme actuale cu care ei se confruntă. Nevoia de a fi ascultați și de a-și expune propriile păreri este, de asemenea, foarte importantă pentru ei, de aceea încercăm să le împlinim toate aceste nevoi pentru a-i apropia și a-i menține în Biserică a arătat părintele Mihai Ciucur, moderatorul întâlnirii.

Acest gen de întâlniri se înscriu în șirul manifestărilor organizate în contextul Anului omagial al educației tineretului creștin ortodox în Episcopia Caransebeșului și se vor desfășura și în alte zone ale județului în perioada care urmează.

Comentarii Facebook


Știri recente