Întâlnirea profesorilor de religie din Judeţul Giurgiu

Marți, 24 februarie, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, o întâlnire a profesorilor de religie din județul Giurgiu.

Scopul întâlnirii a fost informarea dascălilor cu privire la noile reglementări ce țin de ora de religie. În urma deciziei Curții Constituționale a României din 12 noiembrie 2014, elevii care doresc să studieze Religia trebuie să depună o cerere. Statutul orei de religie nu s-a schimbat, singura modificare ține de modul în care se face înscrierea la ora de religie. În prezent, părinții respectiv tutorii legali ai elevilor minori care doresc ca fiul/fiica lor să frecventeze ora de religie trebuie să depună o cerere tip care trebuie completată până la data de 6 martie 2015, aceeași cerere tip va fi completată și de elevii majori care doresc să participe la ora de religie. Potrivit CCR, Disciplina Religie face în continuare parte din trunchiul comun.

La întâlnirea cu profesorii de religie au fost prezenți Părintele Protos. Teodor Şerban, Secretar Eparhial al Episcopiei Giurgiului, Părintele Tudor Georgian, Consilier învățământ și activități cu tineretul, Pr. Popa Edmond, Directorul Seminarului „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu, Pr. Sabin Mâţ, Protoiereul Protoieriei Giurgiu și Pr. Daniel Necula, inspector de specialitate la disciplina Religie, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Discuţiile au mai vizat înfiinţarea unei filiale a Asociaţiaei APOR în judeţul Giurgiu, semnarea protocolului între şcoli şi parohii, aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, activităţile educative de pe parcursul semestrului al II-lea şi invitaţia de a participa la Concursul Naţional „Educaţia religioasă – tradiţie şi actualitate”.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…