Întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2 Horezu

La Parohia Urșani din orașul Horezu, județul Vâlcea, la biserica cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a avut loc vineri, 13 decembrie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată „Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”.

Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în Biserica parohială Urșani de către un sobor de preoți. După slujbă, lucrările cercului au continuat cu dezbaterea temei „Retrospectivă a cercurilor preoțești din anul 2012”. În prezentarea temei preotul paroh Constantin Mănescu a ținut să sublinieze Taina Sfântului Maslu sub toate aspectele ei dezbătute de-a lungul întregului an 2012 în prezentările făcute la cercurile preoțești.

Sub președinția preotului Constantin Dumitrescu, responsabilul cercului, partea a doua a întâlnirii a fost marcată de analizarea problemelor curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din Protoieria Horezu, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și dezvoltarea activităților tradiționale cultural-educative pentru atragerea și formarea copiilor și a tinerilor în spiritul creștin ortodox.

Următoarea întâlnire a preoților din cadrul Cercului preoțesc 2 Horezu, va avea loc pe 21 ianuarie 2013, la Parohia Pietreni II, în biserica din satul Peri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…