Întâlnire de lucru la Oslo pentru preoții din Arhiepiscopia Craiovei

La începutul acestei luni a avut loc la Oslo, în Norvegia, ultima întâlnire de lucru organizată în cadrul proiectului ‘Metode interculturale de dezvoltare comunitară’. Proiectul s-a adresat preoților din regiunile rurale defavorizate și a fost implementat, începând cu luna august 2009, de Facultatea de Teologie a Universității din Craiova, în calitate de instituție coordonatoare, în parteneriat cu Facultatea de Teologie a Universității ‘St. Kliment Ochridsky’ din Sofia (Bulgaria), Europe Direct – Carrefour Europeo Emilia (Italia), Institutul Teologic al Bisericii Evanghelice Luterane Estoniene (Estonia) și Școala Norvegiană de Teologie din Oslo (Norvegia), informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Universitatea din Craiova a fost reprezentată la această întrunire de pr. lect. univ. dr. Sergiu Popescu, cadru didactic la Facultatea de Teologie, diac. lect. univ. dr. Gelu Călina (Facultatea de Teologie) și lect. univ. dr. Nicoleta Calina (Facultatea de Litere). Cu acest prilej, au fost evaluate rezultatele activităților întreprinse în cadrul proiectului pe parcursul celor doi ani de lucru și au fost prezentate sugestii referitoare la continuarea cooperării.

Printre subiectele dezbătute cu prilejul acestei întâlniri s-a numărat și crearea unei rețele interculturale de acțiune în domeniul dezvoltării comunitare, la care au acces atât preoții grupului-țintă, cât și alți preoți din cele cinci țări partenere în cadrul proiectului.

Finanțat din fonduri europene, proiectul a presupus derularea mai multor activități, în toate țările partenerilor, precum și cercetarea sociologică asupra necesităților de formare și informare a preoților din mediul rural. Activitatea s-a derulat în cadrul celor cinci sesiuni de instruire, urmate de alte cinci ateliere de lucru interculturale. Toate aceste întâlniri au avut rolul de a crea un cadru favorabil schimbului de experiență, atât pentru reprezentanții celor cinci instituții partenere, cât mai ales pentru cei 80 de preoți participanți. Cu prilejul ultimei întâlniri, s-a stabilit structura ‘Ghidului de dezvoltare comunitară pentru preoții din zonele defavorizate’, care va fi elaborat de toți partenerii implicați în proiect.

Comentarii Facebook


Știri recente