Întâlnire a profesorilor de Religie din judeţul Vrancea

La Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a avut loc, marţi, 24 februarie 2015, o întâlnire a preoţilor şi profesorilor din judeţ, care predau Religie. Şedinţa fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, după cum ne-a transmis Dragoş Olteanu. Au mai participat Pr. Prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul, şi Pr. Prof. Ioan Dragu – inspectorul de Religie pe judeţ.

În cadrul întâlnirii, a fost dezbătută problema orei de Religie, în contextul ultimei hotărâri a Curţii Constituţionale a României.

La această şedinţă a fost invitat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian al Buzăului şi Vrancei, care ne-a dat curaj şi speranţă că părinţii se vor mobiliza şi vor exprima, în scris, dorinţa ca, pe mai departe, copiii lor să studieze această disciplină, absolut necesară în formarea deplină a unui elev. Îi îndemnăm pe părinţi să fie, în continuare, alături de disciplina Religie şi să facă efortul ca, în această perioadă, să depună cereri la secretariatele şcolilor, în aşa fel încât, până pe data de 6 martie, cererile acestea să fie deja înregistrate, a declarat Pr. Prof. Ioan Dragu, inspector de Religie în cadrul I.S.J. Vrancea.

Consfătuirea profesorilor de Religie din această seară a venit să clarifice o serie de nelămuriri şi probleme apărute în urma deciziei Curţii Constituţionale, dar mai ales a adresei Ministerului Educaţiei. Însăşi prezenţa Înaltpreasfinţitului în mijlocul nostru a arătat legătura indisolubilă între Biserică, şcoală şi familie, şi că doar împreună şi cu harul Sfântului Duh vom putea face faţă tuturor provocărilor, indiferent din ce parte ar veni şi ce natură ar avea, a spus Prof. Romulus Buzăţelu de la Colegiul Naţional „Unirea“ din Focşani.

În judeţul Vrancea, există 140 de preoţi şi profesori care predau disciplina Religie.

Comentarii Facebook


Știri recente