O nouă promoţie a şcolii Sf. Antim din Timișoara

La Şcoala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timişoara a avut loc miercuri, 22 iunie,  festivitatea de încheiere a anului şcolar 2015- 2016, pr. Marius Mircia de la Arhiepiscopia Timişoarei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la eveniment a fost prezent PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. De asemenea, la manifestare au luat parte elevii și profesorii unității de învățământ, reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Timișoarei şi ai Asociaţiei Prologos, clerici timișoreni, precum şi foarte mulţi părinţi şi bunici.

Întâlnirea de la Școala Sf Antim Evenimentul a debutat cu o rugăciune de mulţumire rostită de către pr. Silviu Damşe, duhovnicul şcolii pentru copiii şi profesorii înstituţiei educaționale, iar corul de copii al Școlii a cântat troparul Rusaliilor și a intonat imnul național.

A urmat festivitatea de premiere și au fost acordate diplome elevilor, atât pentru rezultatele excepționale la învățătură, la diferitele concursuri județene și naționale de creație, orientare turistică, olimpiade, cât și pentru buna purtare în anul școlar ce s-a încheiat.

La finalul festivității, elevii școlii au fost premiați și la Campionatul de Gramatică Graiul românesc, ediția pilot, respectiv au primit ultimul număr al revistei școlare Bucuria cuvântului în cadrul proiectului finanțat de Consiliul Județean Timiș.

***

În acest an şcolar 2015-2016 la Școala Gimnazială ”Sfântul Antim Ivireanul” au fost şcolarizaţi elevi în clasa pregătitoare și elevi din clasele I – VI.

Această şcoală este prima şcoală ortodoxă din judeţul Timiş, autorizată de Ministerul Educaţiei. Este o şcoală nouă, cu predare în limba română, înfiinţată după normele Ministerului Educaţiei Naţionale, care are şi discipline specifice unei şcoli ortodoxe.

Școala Gimnazială ”Sfântul Antim Ivireanul” funcționează cu sprijinul Arhiepiscopiei Timișoarei, al Asociației Prologos și prin bunăvoința Consiliului Local al Primăriei Municipiului Timișoara, de la începutul anului școlar 2014-2015 într-o nouă locaţie, situată pe Bv. Liviu Rebreanu nr. 35 (fosta Școala Generală nr. 9).

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente