Început de an școlar la Galați

Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați și-a deschis porțile pentru elevi, sâmbătă, 14 septembrie 2012. În mijlocul copiilor și părinților s-a aflat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, care i-a binecuvântat pe copii și le-a oferit iconițe, informează TRINITAS TV.

‘De fiecare dată deschiderea unui nou an școlar ne ajută să înțelegem mai bine legătura pe care trebuie să o cultivă nu doar cu cadrele didactice, ci mai ales cu elevii. Atât ora de Religie, cât și celelalte discipline, trebuie să țină astăzi de sensibilitățile tinerilor și de opțiunile lor, iar această minunată cooperare dintre tradiție și modernitate, dintre liberate și responsabilitate este o lucrare grea care nu se poate face de la o zi la alta fără invocarea ajutorului lui Dumnezeu și fără multă pasiune’, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Colegiul Național „Vasile Alecsandri” este liceul reprezentativ al municipiul Galați și unul dintre cele mai bune din țară.

La eveniment au participat cadrele didactice, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Galați, precum și autorități locale și județene.

Comentarii Facebook


Știri recente