Inaugurarea Biroului de pelerinaj „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Basilica Travel la Oradea

La inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și prin grija Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Agenția de pelerinaj „Basilica Travel” a Patriarhiei Române va inaugura un punct de lucru în Episcopia Oradiei, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

În ziua de marți, 17 iunie 2014, de la ora 11, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, va oficia o slujbă de sfințire a noului sediu al Biroului de pelerinaj „Sfântul Mare Mucenic Mina” din cadrul Episcopiei Oradiei, în prezența Preacucernicului Părinte Dr. Pompiliu Dinu, consilier patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României la eveniment, a membrilor Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Oradiei, a preacucernicilor părinți protopopi și secretari de la cele patru protopopiate ale Eparhiei, a preacuvioaselor maici starețe de la Mănăstirile „Sfânta Cruce” și „Buna Vestire” din Oradea și a numeroși preoți din Episcopia Oradiei.

Urmare a inițiativei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României ca și în eparhiile din partea de vest a țării să fie înființate puncte de lucru ale Agenției de Pelerinaj „Basilica Travel” a Patriarhiei Române, cu multă bucurie, mare entuziasm și sporită nădejde, Permanența Consiliului Eparhial al Episcopiei Oradiei a aprobat, în ședința de lucru din 4 februarie 2014, deschiderea unui Birou de pelerinaj al Agenției de pelerinaj „Basilica Travel” a Patriarhiei Române la Oradea, oferind și un spațiu adecvat, corespunzător cerințelor specifice desfășurării în condiții optime a activității de pelerinaj, situat în strada Episcop Roman Ciorogariu, nr. 8-10, în apropierea Centrului Eparhial al Episcopiei Oradiei. Spațiul a fost dotat logistic de către Agenția „Basilica Travel”, sub directa îndrumare a Domnului Ing. Leonard Ciofu, consilier patriarhal și administratorul Agenției de pelerinaj „Basilica Travel” a Patriarhiei Române.

Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, noul Birou de Pelerinaj a primit ca și ocrotitor spiritual pe Sfântul Mare Mucenic Mina, fiind desemnat ca și coordonator al biroului Domnul Ciprian Pașca, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea. De asemenea, la propunerea Chiriarhului Oradiei, în cadrul punctului de lucru a fost promovat ca și însoțitor de grup și ghid Preacucernicul Părinte Vlad Marian, slujitor la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente