În noaptea albă a muzeelor, la bibliotecă

Pe întreg continentul european, aseară a fost un veritabil maraton de cultură. Numai în București, mii de oameni au participat la Noaptea Muzeelor. Dar nu doar muzeele au fost vizate de bucureștenii iubitori de frumos. Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a fost pentru al șaselea an consecutiv în circuitul instituțiilor care își deschid porțile la acest eveniment, informează TRINITAS TV.

După ce au așteptat răbdători la rând, vizitatorii au avut prilejul să participe la tururi ghidate prin spațiile și prin istoria bibliotecii. Aici au găsit săli de lectură clasice și moderne deopotrivă, în care au studiat marile nume ale culturii noastre naționale. În corpul „Boema” al bibliotecii a fost organizată expoziția de carte „Sub semnul modernității: de la DADA la BRÂNCUȘI”. Parteneri ai evenimentului au fost și elevii Complexului Educațional „Lauder Reut” (Laudăr Roit), care au completat programul cu piese muzicale clasice.

Tot la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a avut loc și „Maratonul de Poezie şi Jazz” din cadrul Festivalului Internațional de Poezie București. 34 de poeți au răspuns invitației organizatorilor, oferind publicului câte 5 minute de poezie. La aceștia s-au adăugat câteva nume de referință ale jazz-ului românesc: Maria Răducanu, Nadia Trohin şi Mircea Tiberian.

Comentarii Facebook


Știri recente