În imagini: Slujbă de noapte în cinstea Ocrotitoarei Iașilor

Catedrala Mitropolitană din Iași a fost arhiplină în noaptea dintre 13 și 14 octombrie 2019 – pelerinii veniți din întreaga țară au participat la momentele religioase oficiate cu ocazia celebrării Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

PS Calinic Botoșăneanul și soborul slujitor la slujba de priveghere. ©Doxologia / Silviu Cluci

Slujba Vecerniei și a Utreniei au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

PS Damaschin Dorneanul oficiază Slujba Litiei. ©Doxologia / Silviu Cluci

A urmat Sfânta Liturghie, săvârșită de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul.

PS Calinic Botoșăneanul oficiază Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Iași. ©Doxologia / Silviu Cluci

Lăcașul a devenit neîncăpător pentru pelerinii adunați în zona Ansamblului Mitropolitan să participe la sfintele slujbe arhierești.

Credincioșii ieșeni dar și pelerini din toată țara au participat la sfintele slujbe de la Mitropolie. Peste 90.000 de credincioși s-au închinat la sfintele moaște așezate pe baldachinul din zona Catedralei.

Catedrala Mitropolitană din Iași plină în noaptea de 13 spre 14 octombrie. ©Doxologia / Silviu Cluci

Răpunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Basileus” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” Iași și de Corul Mitropolitan „Chivotul”.

Luni dimineață, 20 de ierarhi vor oficia Sfânta Liturghie, începând cu ora 09:30 pe podiumul amenajat în curtea Ansamblului Mitropolitan.

Foto credit: Doxologia / Silviu Cluci

Comentarii Facebook


Știri recente