În imagini: O sărbătoare a înnoirii în orașul hunedorean Petrila

Duminica după Botezul Domnului, 12 ianuarie 2020, a fost o sărbătoare a înnoirii în Biserica „Sfânta Mare Muceniță Varvara” a parohiei Lonea din orașul hunedorean Petrila.

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei a binecuvântat lăcașul de cult al parohiei în urma lucrărilor de renovare efectuate, a oficiat o Hirotonie, dar și Taina Sfântului Botez.

Slujba de sfințire a fost oficiată dimineața, înainte de Sfânta Liturghie. ©Episcopia Devei și Hunedoarei

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre povățuirea adresată de Mântuitorul Iisus Hristos la începutul propovăduirii Sale, aceea de a avea în permanență o stare de pocăință, pentru a dobândi Împărăția Cerurilor.

Părintele diacon Sorin Dănău a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Sulighete din Protopopiatul Brad. ©Episcopia Devei și Hunedoarei

La finalul slujbei, pentru activitatea desfășurată în mijlocul credincioșilor din Petrila-Lonea, Preotul paroh Marius Herța a fost hirotesit iconom stavrofor, informează Episcopia Devei și Hunedoarei.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Gurie a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru pruncul Constantin, fiul preotului paroh. ©Episcopia Devei și Hunedoarei

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Comentarii Facebook


Știri recente