În imagini: Episcopul Siluan al Ungariei a slujit în parohia Otlaca Pustă

Duminică, 19 noiembrie 2018, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungaria, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Otlaca Pustă (Pusztaottlaka).

La slujbă au fost prezenți atât credincioși din localitate, cât și oficialități, precum Gheorghe Șimonca, Deputat în Parlamentul de la Budapesta, Doamna Elvira Ardelean, Primarul Comunei Otlaca Pustă și Doamna Eva Bocsor Karancsi, Președintele Autoguvernării Românești Județene din Județul Békés și al Asociației Culturale Mihai Purdi din Otlaca Pustă.

În cadrul slujbei Preasfințitul Părinte Siluan a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod întocmită pentru acest prilej, care a subliniat importanța Anului Centenar 2018 și rolul Bisericii Ortodoxe Române în realizarea Marii Uniri din 1918.

La final, ierarhul și-a exprimat bucuria de a se afla din nou în mijlocul credincioșilor din Otlaca Pustă, iar Părintele Arhimandrit Calinic, parohul lăcașului de cult, i-a mulțumit Preasfinției Sale pentru vizita pastorală făcută.

În aceeași zi, după slujbă, Ierarhul a vizitat Centrul pentru familii și tineret al parohiei, aflat la marginea satului, unde au avut loc în trecut multe activități pentru copii și în care fost construit un Paraclis de lemn, în stil maramureșean.

Paraclisul respectiv, dedicat Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, a fost sfințit în 9 iunie 2013.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente