În contextul social actual, IPS Ciprian reaminteşte mustrarea Sf. Ilie: Până când veți șchiopăta de amândouă picioarele?

La hramul Schitului Săseni, Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului a evidenţiat actualitatea cuvintelor pline de reproş adresate de Sf. Ilie în urmă cu peste două mii de ani: «Până când veți șchiopăta de amândouă picioarele?».

Ierarhul a reamintit dojana profetului în contextul social actual când mulţi creştini „se îndepărtează de Dumnezeu și de Sfânta Sa Biserică, manifestând repulsie față de tot ceea ce le amintește de dreptatea divină și de morala creștină”.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a prezentat şi soluţia optimă pentru ieşirea din impas: pocăinţa.

„Să luăm aminte la modul în care au procedat contemporanii Sfântului Ilie, care s-au pocăit cu sinceritate, iar Dumnezeu i-a binecuvântat cu ploaie, salvându-i de la moarte”.

„Să reflectăm mai mult la condiția noastră de oameni muritori, la adevărul că Fiul lui Dumnezeu, din iubire față de noi, S-a întrupat și a suferit moarte pe cruce, ca să ne împace cu Părintele ceresc și să restaureze firea omenească, alterată de păcat. Iar când, din pricina slăbiciunilor, ne poticnim, uneori, sub povara crucii, să nu uităm că Hristos Domnul ne-a lăsat, în Sfânta Sa Biserică, și mijloacele spirituale de a ne ridica și a ne îndrepta”, a spus Preasfinţia Sa.

Schitul Săseni, metoc al Arhiepiscopiei, are ca ocrotitor pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată luni de ierarh în altarul de vară al schitului buzoian. În cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotonit ieromonah pe ierodiaconul Alexie Lăcătuș, pe seama Mănăstirii Muntioru din județul Vrancea.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente