„Implicarea tinerilor în activităţile Bisericii” – tema Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă

La Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă s-a săvârșit joi, 19 mai 2016, Acatistul „Sfinților Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa Elena”, cu ocazia întrunirii preoților și profesorilor de religie din cadrul Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, prezent la sfânta slujbă a asistat la finalul acesteia și la o predică la Duminica a patra după Paşti – Vindecarea slăbănogului de la Vitezda, rostită de părintele Ionel Prisecariu de la parohia „Adormirea Maicii Domnului”, precum și o cateheză pentru tineri cu tema „Taina Sfintei Euharistii”, susținută de părintele Gheorghiţă Băloi de la parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

După momentul de rugăciune, în Sala de ședințe a Protopopiatului Moldova Nouă s-a desfășurat Conferința „Implicarea tinerilor în activităţile Bisericii. Pe această temă au fost susținute trei referate de către trei profesori de religie, prof. Claudia Mărculescu, prof. Cristina Matei și prof. Maria Lucaks.

„Suntem în Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și dorim ca tinerii noștri să se implice mai mult în activitățile Bisericii, însoțiți de profesorii de religie și oblăduiți și binecuvântați de preoții parohi, pentru că și aici la Moldova Nouă ca și în alte cercuri pastoral-misionare am pus accentul pe colaborarea dintre profesorul de religie și preotul paroh. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această întâlnire și credem că atât preoții, cât și profesorii de religie vor fi mult mai aproape cu tot ceea ce înseamnă educație și sfântă educație a tinerilor noștri creștini ortodocși”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute și problemele pastorale din unităţile parohiale ale Centrului pastoral-misionar Moldova Nouă, colaborarea cu profesorii de Religie şi cu instituţiile de învăţământ, precum și comunicarea unor hotărâri ale autorităţilor bisericeşti, afirmă diac. Pavel Canea, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente