Implicarea clerului în dezvoltarea proiectelor sociale

În mai multe eparhii ale Patriarhiei Române se află în curs de desfășurare proiectul european „Implicarea clerului și a membrilor comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și a Arhiepiscopiei Alba Iuliei’. Proiectul are drept scop diversificarea serviciilor de asistență a persoanelor vulnerabile prin înființarea, dezvoltarea și susținerea unui număr de șase Centre de Incluziune Socială în județele Alba, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș și Timiș.

Până acum, în cadrul proiectului, 460 membri din comunitățile parohiale ortodoxe au fost certificați ca „manageri de proiect”.

„În prezent, în anul al doilea de implementare, vom urmări scrierea a minim 60 de proiecte de către personalul calificat ca manager de proiect, urmând ca acestea să fie depuse spre finanțare. Totodată, vom urmări și oferirea de servicii sociale pentru 2400 de persoane defavorizate din cele șase județe, înțelegând aici persoane care nu au loc de muncă, o mie dintre acestea fiind ajutate pentru ocuparea unui loc de muncă, formarea a 200 de persoane din rândul celor defavorizați ca și operator calculator, sprijin oferit victimelor violenței domestice în familie, a delincvenților juvenili și a altor categorii de persoane”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Mircea Bupte de la Sectorul social al Arhiepiscopiei Aradului.

Implementarea proiectului european „Implicarea clerului și a membrilor comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și a Arhiepiscopiei Alba Iuliei” se va încheia în anul 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente