Igor Belei despre proiectele Diaconia: Emoţiile prevalează în faţa cifrelor

Igor Belei, Directorul executiv al Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, a vorbit într-un interviu despre evoluţia şi proiectele viitoare ale instituţiei prin prisma celor două decenii de activitate.

”Emoţiile prevalează în faţa cifrelor

Printre altele, el a prezentat mecanismul de analiză a rezultatelor unui proiect implementat.

Dacă i-am oferit unui copil şansa de a veni pe lume, dacă un om flămând a gustat azi dintr-o masă caldă oferită de un tânăr voluntar care îi este complet străin, emoţiile prevalează în faţa cifrelor”.

„Desigur, avem instrumente profesioniste de măsurare a impactului şi oameni în echipă care monitorizează constant intervenţia noastră. Aceste instrumente pot certifica performanţa a tuturor tipurilor de asistenţă. Deşi avem diferite criterii de impact, specific pentru noi este faptul că răspunsurile pe care le oferim nu se înscriu în tipare şi nu justificăm lipsa de intervenţie prin lipsa de procedură”, a spus Igor Belei.

El a explicat şi care sunt criteriile de lansare a unui proiect nou şi ce se urmăreşte prin acesta. „Orice proiect dezvoltat de Diaconia trece prin faza de prototipizare, de testare a eficienţei sale şi viabilităţii unei idei. Ulterior, acesta se transformă în acțiune de lungă durată”.

„De cele mai multe ori, proiectul e o întâlnire a două realităţi: nevoia beneficiarilor şi aşteptările donatorilor noştri. Aşa, printr-o abordare generativă, ne asigurăm că punem în valoare dorinţele donatorilor, experienţa echipei şi problema socială pentru care căutăm un răspuns complex, profesionist”.

Întrebat ce reprezintă Diaconia, Igor Belei a menţionat că instituţia este „oglinda realităţii sociale din Moldova”.

„Iar acțiunea socială a Bisericii totdeauna este necesară pentru a completa liturghia de după liturghie. Pornind de la aceste elemente, vom continua zi de zi să parcurgem calea spre viziunea pe care ne-am asumat-o cu binecuvântarea IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor: O societate activă și ghidată de valorile creștine, rezultat al acțiunii permanente și coerente a Mitropoliei Basarabiei prin Diaconia care reprezintă modelul de excelență în susținerea aproapelui în dificultate”, a continuat el.

În 2021, la aniversarea a două decenii de activitate, Diaconia a lansat campania „De 20 de ani Schimbăm pentru că ne pasă”.

Activităţile desfăşurate de Misiunea Socială Diaconia pot fi urmărite pe pagina de Facebook. Tot acolo sunt disponibile detalii pentru a contribui la ajutorarea beneficiarilor Diaconia.

Foto credit: Basilica.ro & Misiunea Socială Diaconia


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro. 

Comentarii Facebook


Știri recente