Ieromonahul Petroniu Lipă, o viaţă aleasă în Hristos

„Existenţa sa a fost o dăruire jertfelnică pentru aproapele şi s-a remarcat printr-o trăire adevărată, fierbinte, a Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii“, se exprimă cu însufleţire Virginia Drosu, una dintre fiicele duhovniceşti ale părintelui Petroniu Lipă. De când ieromonahul cu chip blând a plecat în lumea celor drepţi, în urmă cu 7 ani, credincioşi din toate zonele ţării, care s-au bucurat de prezenţa sa, se simt singuri, căci dorul de duhovnicul lor drag nu poate fi nicicum alinat.

Ca în fiecare an, şi ieri, la mormântul părintelui Petroniu Lipă din cimitirul Mănăstirii Cernica, s-au adunat oamenii care l-au iubit. Candele şi jerbe de flori îi încununează veşnica lui amintire, ca răspuns al dragostei duhovnicului pe care le-a purtat-o tuturor cât a fost printre ei.

Ieromonahul era convins că „nimic în lume nu merită atâta dragoste ca omul şi fiecărui om îi suntem datori cu ea, deoarece «Hristos iubeşte pe fiecare om cu aceeaşi dragoste cu care iubeşte întreaga lume», după cum ne spune Sfântul Ioan Gură Aur (n.r.: Omilia II, 8 la Epistola către Galateni).

Mai multe informaţii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente