Icoane și iconari la Drăgănești-Olt

Elevii din zona Drăgănești-Olt, de la școlile din Crâmpoia, Dăneasa, Mărunței, Izvoarele, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” și Liceul Tehnologic din Drăgănești-Olt, au participat cu bucurie și interes la activitățile de vară organizate la Școala Gimnazială Comani. Evenimentul s-a înscris în contextul creșterii interesului și importanței pe care Biserica o acordă tinerei generații, enoriașilor de mâine, informează „Ziarul Lumina”.

Preocupările preoților și profesorilor de religie pentru catehizarea tinerilor din Episcopia Slatinei și Romanaților este deja bine cunoscută. Dacă săptămâna trecută elevii din municipiul Caracal s-au bucurat de activități interactive cu caracter educativ, săptămâna aceasta a fost rândul celor din Drăgănești-Olt. În baza unui program bine pus la punct, elevii au fost inițiați în tainele picturii bizantine. Întregul demers a fost coordonat de prof. Marcel Duțu, renumit pictor oltean. În partea a doua a activității, elevii au fost împărțiți pe grupe de către profesorii Liviu Tudosie și Odeta Vâlcea. „S-au rugat împreună pentru buna lucrare, apoi au lucrat brățări din mărgele pe care le-au dăruit colegilor din celelalte grupe. Împreună cu prof. Nicoleta Stanciu și părintele Ion Oprea, pe care elevii-gazdă îl cunoșteau de la biserica unde merg la slujbe și cateheză, copiii au colorat fișe de lucru cu conținut religios. La încheierea activității, cu toții, elevi și dascăli, au vizionat filmul educativ religios de desene animate, numit «Călăuzitoarea»”, a spus prof. Mihaela Nistor, coordonatoarea activității și responsabilul de cerc pedagogic din zonă.

„Putem considera că programul divers la care am participat se poate constitui într-un exemplu de bună practică în ceea ce privește înțelegerea, dar, mai mult decât atât, în ceea ce privește trăirea în mod autentic a credinței creștine de către elevii noștri pe care dorim să îi vedem și peste ani în biserică, alături de familiile lor”, a arătat Ion Bobea, profesor participant la activitate.

„Ce am învățat noi? Ceea ce deja știam teoretic, dar am exersat și mai mult și mai bine – ideea de comuniune și comunitate, dragostea pentru aproapele, rugăciunea ca firesc al începutului și sfârșitului lucrului, frumosul contra kitsch și săvârșirea binelui indiferent de ispită”, a declarat eleva Dorina Stuparu, cea care a reprezentat anul acesta cu responsabilitate județul Olt, pentru clasa a VII-a, la faza națională de religie de la Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente