„Icoana – chipul văzut al Celui nevăzut” la Bacău

În perioada Postului Sfintelor Paști, în Parohia Izvoarele, din Protopopiatul Bacău, are loc în fiecare zi de sâmbătă Cercul de pictură bisericească, în incinta Centrului parohial pentru tineret și copii „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Participanți sunt copiii din parohie, sub îndrumarea preotului paroh Ciprian Cloșcă.

„Copiii s-au bucurat de alcătuirea unor frumoase icoane pe sticlă, evenimentul fiind deja la cea de-a patra ediție. Dornici să deprindă tainele iconografiei pe sticlă și a manifestării credinței, participanții s-au întrecut în a elabora cele mai frumoase icoane. Au ales și reprodus icoane specifice Postului Mare, ale Mântuitorului Iisus Hristos, ale Maicii Domnului și sfinților. Toate materialele necesare au fost puse la dispoziție de către parohie”, a subliniat pr. Ciprian Cloșcă de la Parohia Izvoarele.

Părintele Costică Busuioc, protopop al Protopopiatului Bacău a rostit un cuvânt de felicitare și de încurajare pentru activitatea copiilor din parohia Izvoarele. La final, copiii au primit o masă caldă la cantina parohiei, dulciuri și fructe.

O parte dintre lucrări au fost sfințite și așezate în altarul de vară al parohiei.  Celelalte iconițe vor fi sfințite și așezate în centrul pentru copii și tineret, în Duminica Floriilor.

Comentarii Facebook


Știri recente