Iași, 1-4 septembrie | Marșul tinereții, conferințe și concerte în cadrul celui mai mare eveniment internațional al tinerilor ortodocși

În perioada 1-4 septembrie 2017 Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor va organiza a patra ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO).

Evenimentul va aduna în capitala Moldovei 6.000 de tineri din țară și din străinătate. Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente, între care cele mai importante vor fi:

  • Conferința Tânărul în căutarea libertății susținută de Pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas);
  • Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou → Catedrala Mitropolitană);
  • Concertul excepțional Holograf, Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii).

Moderatorul evenimentelor din perioada 1-4 septembrie va fi Daniel Buzdugan.

Mai multe detalii despre evenimentele din cadrul ITO 2017 vor fi oferite de organizatori în cadrul unei conferințe de presă. Aceasta va avea loc luni, 21 august începând cu ora 11:00 în Sala Sinaxar, din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iași.


ITO 2017 | A fost lansată aplicația dedicată Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocși (VIDEO)


Evenimentul se încadrează în seria întâlnirilor organizate în anii 2013 și 2014 la Baia Mare, în 2015 la Cluj și în 2016 la București. Tema sub care se va desfășura întâlnirea de anul acesta este Tânărul în căutarea libertății.

Foto: arhiva basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…