Hramul Mănăstirii Sâmbăta de Sus

Pelerini din toată țara au participat de praznicul Adormirii Maicii Domnului la slujbele oficiate la Mănăstirea ‘Brâncoveanu’ de la Sâmbăta de Sus cu ocazia hramului așezământului monahal. Credincioșii au participat mai întâi la slujba de sfințire a apei și apoi la Sfânta Liturghie, oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul din pădure al mănăstirii, de cei doi ierarhi sibieni, alături de un sobor de preoți din Țara Făgărașului.

„Mulțime credincioșilor care ne-a înconjurat s-a bucurat de acest eveniment deosebit din viața Bisericii noastre și au venit ca să aducă doleanțele lor și să le așeze în fața Maicii Preacurate ca ea să le transmită Fiului Său și binecuvântarea să vină asupra noastră, a tuturor pregătindu-ne pentru a-i cinsti pe Sfinții Martiri Brâncoveni care sunt și ocrotitorii acestei Sfinte Mănăstiri”, a declarat ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, potrivit TRINITAS TV.

Pelerinii veniți din toată țara au luat apă de la izvorul din curtea mănăstirii, s-au rugat pentru sănătate și spor.

Ca în fiecare an, după Sfânta Liturghie, la altarul din pădure a fost oficiată Taina Sfântului Maslu.

Comentarii Facebook


Știri recente